methartenziel.be

Knoop

Agenda

Datums van de sessies.
Kijk hier wanneer er een volgende sessie is.

lees meer...

Nieuwsbrief

Alle nieuwtjes.
Kan je hier vinden ...

lees meer...

EFT

Emotional Freedom Technique is een nieuwe methode, die je vlug kan afhelpen van bepaalde klachten zoals trauma’s en fobieën!
Zelfs tot 85 % van de gevallen (Lindsay Kenny, EFT-master, beweert zelfs tot 99%) als je het correct uitvoert.

Deze manier van werken werkt vooral op het emotionele! Kan het dan enkel helpen bij emotionele problemen? Natuurlijk niet! Zelfs  bij lichamelijke klachten biedt dit resultaat. En welke fysische klacht is niet emotioneel beladen?! EFT neemt de emotionele lading weg, waardoor je emotioneel en fysisch bevrijd wordt! Vandaar EFT:

Emotional Freedom Techniques ofte Emotionele BevrijdingsTechnieken.

Concreet: deze technieken zullen je helpen om de emoties te ontspannen, los te laten en op te lossen. Letterlijk!
Door de jaren heen, krijgen wij ontelbare stimuli en daaraan knopen wij een aantal gevoelens aan vast die wij, als we er niks aan doen, soms een leven lang meedragen! Het is als een rugzak dragen, waar we van alles in stoppen. Maar op de duur begint dat rugzakje te wegen, en als we het niet eens regelmatig ledigen blijft het wegen. Soms wordt het  ondraaglijk zwaar!

Wel, EFT is een middel om wat we door de jaren heen emotioneel hebben opgestapeld en meegedragen, ook daadwerkelijk van ons af te schudden. Het is een desensitisatiemethode.
Het begint altijd met een ervaring (stimulus) waaraan je onvermijdelijk een gevoel koppelt. Het is de herinnering/beeld van die negatieve ervaring die je steeds dat gevoel opnieuw doet krijgen! Dat gevoel is wat ons voortdurend slecht doet “voelen”.
Of dit nu bewust of onbewust gebeurt, je blijft met een slecht gevoel zitten!

En daar gaat het bij EFT om: Het GEVOEL
We proberen het gevoel op te lossen, waardoor je een andere kijk krijgt op je negatieve ervaring, zodat je je angst, pijn enz. niet meer voelt. Na de behandeling doet het je niets meer, de lading is er van af en je kan het loslaten en vergeten

EFT is een op meridianen gebaseerde psychotherapievorm (Meridian Based Therapy), ook wel Meridiaan Energie Psychologie of Energie Psychologie genoemd. EFT maakt gebruik van meridianen als koppeling tussen lichaam en geest.

EFT punten© Webmaster: Paul, 2011. home | Contact

Van Harte ©