methartenziel.be

Jongeren Coaching

Agenda

Datums van de sessies.
Kijk hier wanneer er een volgende sessie is.

lees meer...

Nieuwsbrief

Alle nieuwtjes.
Kan je hier vinden ...

lees meer...

Coachen jongeren en kinderen

Kinderen en jongeren, maar ook leerkrachten worden vaak vooral cognitief getraind. De grote emotionele en geestelijke nood van jonge mensen kunnen waarnemen en begrijpen vergt een aantal inzichten en vaardigheden, maar ook voldoende tijd en ruimte.  Uiteraard gaat de meeste tijd op school naar het verwerven en toepassen van leerstof.
Wanneer men kiest om zich bewust open te stellen voor deze nood komt meteen de uitdaging er leren mee om te gaan. Geestelijke en emotionele beperkingen en mogelijkheden kunnen nieuwe perspectieven brengen zowel op cognitief, geestelijk als emotioneel vlak.

Tijdens een individuele sessie wordt met het kind en de ouder(s) van gedachten gewisseld. Er wordt gezocht naar wat het kind bezig houdt. Vaak zijn het existentiële vragen en de hunker ‘vanalles’ te willen weten waar ‘niets’ over bestaat. Samen wordt gezocht naar concrete antwoorden die onmiddellijk in de praktijk van alledag kunnen worden toegepast.
Bij tieners en pubers wordt meestal op dezelfde manier gewerkt, mogelijks in overleg met de school, CLB, of een hulpverlener. Jongvolwassenen zetten vaak alleen de stap.
Af en toe zijn er groepssessies om een bepaald thema uit te werken. Zowel in de individuele als in de groepssessies worden er oefeningen aangeboden om zich beter ‘in zijn vel ‘ en ‘op zijn plaats’ te voelen. Deze oefeningen zijn o.a. gebaseerd op Tai Chi en Brain Gym.  

AANBOD OP VRAAG EN OP MAAT VOOR SCHOLEN EN OPVOEDERS

 

© Webmaster: Paul, 2011. home | Contact

Van Harte ©